Heeft uw vragen? Bel 010- 501 61 19
of mail naar info@agbdemonchy.nl

Schrijfbewegingstherapie

Met schrijfbewegingstherapie is het mogelijk om ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en volwassenen op te sporen. Als psycholoog en gediplomeerd schrijfpedagogische hulp is zij in staat om een deskundige inschatting te maken van het ontwikkelingsniveau. Vervolgens biedt zij hulp aan kinderen en volwassenen met een “slecht” handschrift.

 

Schrijf pedagoog Rotterdam
Drs. De Monchy is werkzaam als schrijfpedagoog in Rotterdam. Zij geeft schrijfbewegingstherapie in de hele Rotterdamse regio. Indien u een afspraak wilt maken met een schrijfpedagogische hulp, dan kunt u direct contact met AGB de Monchy c.s. opnemen.

 

 

Hulp bij ontwikkelingsstoornissen
Het schrijfniveau wordt beoordeeld door het handschrift te vergelijken met de geldende criteria van de leeftijdsgroep. De schrijfbewegingstherapeut zet verschillende testmethoden in om storingen in de motoriek op te sporen en de oorzaak van het “slechte” handschrift te achterhalen.

 

Schrijfbewegingstherapie op maat
Schrijven is een vorm van bewegen: via grove- en fijn-motorische oefeningen en ontspanningsoefeningen is het mogelijk om een goed schrijfritme te hervinden. Voor kinderen wordt schrijfpedagogische hulp geboden, waarbij het accent op hun belevingswereld ligt: op speelse wijze worden kinderen tot beter schrijven aangezet.

 

Expert in handschriftverbetering
De Monchy heeft jarenlange ervaring als schrijfbewegingstherapeut. In het verleden is zij onder meer actief geweest bij het Instituut voor Schrijf Pedagogische Hulp (ISPH). Dit instituut leidt docenten op die kinderen en volwassenen begeleiden bij de verbetering van hun handschrift.

 

Schriftexpert
Naast schrijfbewegingstherapie biedt AGB de Monchy c.s. ook grafologische analyses en forensische schriftexpertise aan. Met grafologie wordt iemands karakter omschreven op basis van diens handschrift. Grafologie wordt ook wel handschriftkunde of handschriftpsychologie genoemd. Grafologisch  advies wordt gecombineerd met uitgebreide psychologische kennis.

Een forensisch schriftexpert probeert de identiteit van de auteur van een handgeschreven tekst te achterhalen op basis van vergelijkingsmateriaal. Onder meer worden handtekeningen op echtheid onderzocht en wordt bijvoorbeeld justitie bijgestaan om de identiteit van schrijvers van dreigbrieven te achterhalen. De Monchy heeft haar opleiding tot forensisch schriftexpert gevolgd bij Drs. Peter Zevenbergen.

 

Afspraak schrijfpedagogische hulp
Wilt u een afspraak maken voor schrijfbewegingstherapie voor kinderen of volwassenen, dan kunt u telefonisch contact opnemen onder tel.nr.: 010-5016119 of een mailtje sturen naar agbdemonchy@wxs.nl

Contactgegevens

drs. mevr. M. de Monchy
's-Lands Werf 52
3063 GB Rotterdam

tel. 010-5016119
fax. 010-8920895

e-mail: info@agbdemonchy.nl

Contactformulier

    Call Now Button